ESKÜVŐI FOTÓZÁS MENETE,
SZOLGÁLTATÁSOK

 


Amennyiben megtetszettek képeim és az a látásmód, ahogy igyekszem megörökíteni életük e nagyon fontos eseményét, kérem, vegyék fel velem a kapcsolatot, telefonon a 06-30-406-3067-es számon, vagy e-mail-ben: foto@eskuvoi-fotos.com-on. Itt várom esküvői fotózással kapcsolatos kérdéseiket, árajánlatot is itt vagy az ÁRAJÁNLAT KÉRÉS menüpont alatt tudnak kérni.
Csongrádi fotó
Elsőként, legjobb, ha egy SZEMÉLYES TALÁLKOZÓ keretében megbeszéljük a részleteket: helyszíneket, időpontokat, az esküvő pontos menetét, egyéni kívánságaikat, valamint, hogy milyen formákban szeretnék a képeket megkapni, ezek alapján tudok pontos árajánlatot adni. Itt van lehetőség, hogy esküvői referencia anyagomat papírképek és fotókönyv formájában is megtekintsék. A személyes kapcsolat kezdettől fogva nagyon fontos, így tudjuk megismerni egymást, hiszen minden személy (minden pár) más egyéniség, más karakter, ami nagyban befolyásolja az esküvői fotózás eredményességét. Különösen a beállított képek esetére igaz ez, amit a fotózás helyszínének kiválasztásánál is érdemes figyelembe venni.
Igény szerint egy vagy több esküvői helyszínen való fotózásra van mód, több helyszín esetén kedvezmény.

Megegyezés esetén, ezeket az információkat egy megbízási szerződésben rögzítjük, a foglaló összegével együtt, így én is elkötelezem magam az esküvő napjára (betegség, egyéb váratlan esemény esetére helyettesítő fotóst biztosítok).

FOTÓZÁS MENETE
Az esküvőt nem szabad a fotózásnak alárendelni, de érdemes egy-két szempontot figyelembe venni, különösen a beállított képek elkészítésénél. Ehhez igyekszem néhány hasznos tanácsot, tapasztalatot megosztani.
Csongrádi fotó
ESKÜVŐ ELŐTTI FOTÓZÁS - Engagement session

Pár héttel az esküvőt megelőzően, készítek egy sorozatot a párokkal, általában azon a helyszínen, ahol az esküvő napján a beállított képeket fogjuk készíteni, de az se baj, ha nem ott van a fotózás. Egy kötetlen, jó hangulatu fotózásról van szó, amelynek lényege, hogy megismerjük egymást, hogy az esküvő napján még felszabadultabb, természetesebb esküvői képek készülhessenek. Sokan ekkor szembesülnek azzal, hogy bizony nem egy-két kattintásról van szó. Álltalában nagyon jó sorozatok készülnek, amik jó emlékei lesznek az esküvőt megelőző eljegyzési időszakról. Igény szerint a képekből slideshow-t készítek, ami az esküvő napján a meghívottaknak bemutatható.


Csongrádi fotó KREATÍV ESKÜVŐI KÉPEK

"A jó munkához idő kell!"
Ez közhely, de bizony a fotózásnál is így van. Ahhoz, hogy egyedi, színvonalas képek készülhessenek, két dolog nagyon fontos: az elegendő idő és a megfelelő fotózási helyszín kiválasztása. A legjobb választás, az esküvői szertartás előttre - vagy még jobb, ami ritkábban valósul meg, az esküvői szertartást megelőző napra - szervezni a fotózást és 1,5-2,5 órát szánni rá.
" Előtte nem lesz annyi idő és olyan sok, nem egy-két kattintás?!" - Igen, tudom, természetesen van, hogy szűk az időbeosztás. Amennyiben nincs mód az előzőkben leírtakra, akkor az esküvői szertartás(ok) után és a vacsora közötti időpontban célszerűl megoldani. A fotózásra szánt 1-2 óra nagyon gyorsan elröpül, egy szép helyen, könnyed, vidám légkörben. Egy ilyen helyszíni fotózásnál több száz kép készül, ebből válogatom ki, a legjobban sikerülteket.

A fotózás helyszínének kiválasztási szempontjai:
- ma már a legnagyobb igény a szabadban való fotózásra van, amit érdemes az esküvő helyszínéhez közel megválasztani, de pl. Budapest bővelkedik nagyon szép zárt helyszínekben is, ahol gyönyörű képeket lehet készíteni. Zárt helyszínről mindig kell gondoskodni esős idő esetére.
- célszerű olyan helyre tervezni ahol elegendő árnyék van, megfelelő, dekoratív háttér (fák, kőfalak, egyebek). A nyílt, tűző napos helyek, nem alkalmasak fotózás helyszínéül.
- időben ki kell választani, hiszen vannak helyszínek, ahol a fotózási engedélyt kell kérni, a helyszínt lefoglalni és ennek díját befizetni.

Csongrádi fotóSZERTARTÁSOK FOTÓZÁSA
( Egyházi, illetve a Polgári esküvő)

Az esküvői ceremóniákon történtek egyszeriek és megismételhetetlenek, ezért igyekszem, a legfontosabb és felejthetetlen pillanatokat, eseményeket a maguk hangulatában visszaadni, megörökíteni a kedves családtagokat, rokonokat, barátokat. Természetesen felszínre kerül itt sok érzelem - öröm, boldogság, szomorúság - és sok emlék is, amelyek részei az esküvői eseményeknek.
Az események fotózása riport jellegű, adott helyszínen, időben, adott körülmények között, amelyeknek professzionális technikával igyekszem megfelelni.
A fotózás sikere érdekében a párokat arra kérem, hogy a legfontosabb eseményeken, mint gyűrűfelhúzás, a csók vagy a koccintás ne siessenek.
A esküvői szertartások után van lehetőség a szabadban vagy beltérben elkészíteni a csoportképeket, illetve a hozzátartozókkal, barátokkal a kisebb csoportos képeket.

Csongrádi fotó VACSORA, LAKODALOM

Sokan úgy gondolják, hogy ilyenkor már nincs szükség fotósra, hiszen ott vannak a rokonok, akik úgyis készítenek képeket. Pedig igazán ez az egyik legmozgalmasabb része az esküvő napjának, ilyenkor már felszabadultabb a pár, lazább a légkör, ekkor kerül sor a pohárköszöntőkre, táncra, torta felvágására, egyéb eseményekre, mely pillanatok egyediségük, megismételhetetlenségük miatt megérdemlik, hogy magas színvonalon kerüljenek megörökítésre. Ez bizony tapasztalt fotós számára sem kis kihívás, a változó fények, gyors mozgások, váratlan események miatt.

KÉPEK KIVÁLASZTÁSA, UTÓMUNKA, RETUSÁLÁS

Egy ilyen hosszú - akár 12-14 órás - esemény sorozat során akár 800-1500 kép is készülhet, ebből kerülnek kiválasztásra a legjobbak, amik ezután gondos utómunkán és retusáláson mennek keresztül. Erre az esküvő napjától az átadásig általában 1-1,5-2 hétre van szükség, tehát bizony a fotósnak ilyenkor kezdődik még az igazán nagy munka, amire a megrendeléskor kevesen gondolnak.
Az utómunka során az esküvői képeket technikailag korrigálom, beállítom végleges színüket (ami a megállapodás szerint lehet a színesen kívül fekete-fehér és barnított, azaz szépia is).
A kiválasztott képek retusálásra kerülnek, eltüntetem az esetleges bőrhibákat, halványítom az anyajegyeket, ráncokat, illetve az erős árnyékokat és az arcbőr csillogását is orvoslom.

KÉPEK ÁTADÁSA, SZOLGÁLTATÁSOK

Az átadás időpontja, egy hosszú 3-4 helyszínes esküvő esetén, általában kettő - három hét, az esküvő napjától számítva.
Átadásra kerül:
-Papírkép formájában 100 db 10X15 cm-es , vagy 50db 13x18 cm-es kép, amelyeket természetesen önök is kiválaszthatnak, kérhetik fehér szegéllyel vagy a nélkül. Az esküvői képek lehetnek SZÍNESEK, FEKETE-FEHÉREK, vagy régies hatást idéző BARNÍTOTTAK. A képeket professzionális laborban hívatjuk elő, a kiváló minőség érdekében (pontos szín, tónusok, élesség).
-CD-n/DVD-n átadásra kerül az esküvő napján készült összes jó kép - több száz - amelyhez egyedi borítót is tervezünk.
-Lehetőség van az esküvőn készült képek megtekintésére WEBGALÉRIÁMBAN , amely a legjobb módja annak, hogy a távolabb élő rokonok, barátok is láthassák azokat.
- zenés slideshow a képekből (kb.3-5perc)

Csongrádi fotó FINE ART - ESKÜVŐI ALBUM

Esküvői fényképeit bemutathatja, hagyományos módon, albumba rendezve, papírkép formájában, de lehetőség van a legjobban sikerült pillanatokról egyedi FOTÓKÖNYV készítésére is, amely a mai digitális világban egy sokkal korszerűbb, modernebb és látványosabb módja, hogy esküvői fényképeiből örök emlék maradhasson.
A FINE ART fotókönyvek választható felületű (fényes, matt, silk és metál) fotópapírra, hőkötéses eljárással készülnek, ezért a minősége és színhűsége kiemelkedő. A felület és a borító választék, illetve az egyedi tervezés a garancia arra, hogy esküvői fotókönyve egyedi lesz. A könyv kemény borítója több anyagból készülhet, lehet bőr, műbőr vagy szatén, több mint 70 színmintából választhat.
Esküvői fotókönyv méretek: 30x30-as, 20x20-as, álló vagy fekvő 20x30-as (A/4-es) és 15x20-as
A fotókönyv mintákat megtekinthetik galériámban az Esküvői képek menüpont alatt.

 
Esküvői fotókönyvet saját hozott képeiből is összeállítok, kérem forduljon hozzám bizalommal!

 

 

Csongrádi fotó

 

kulcsszavak: esküvői fotózás, rendezvény fotózás, esküvői fotó, esküvő, esküvői, esküvői fotós

 

 

 

PARTNEREK